Spontán egypercesek egy kismagyar tollából.

Kis magyaros

Kis magyaros

A női princípium és más ákosságok

2015. december 18. - verdikt

Én örülök az őszinte, igaz beszédnek, ami egyenes, mint a magyarok nyila, ami felnyitja a megtévedt nyáj szemét.

Örülök most is, hogyne örülnék, hát végre valaki megmondta a tutit a népnek, a nőknek, a gyerekeknek, rátaláltunk az útra kérem. Kellenek, mindig is kellettek az ilyen igazlátó emberek, akik nem beszélnek mellé, nem bonyolítják a dolgokat, nem akarnak megfelelni a libsi értelmiség unalmas szólamainak sem, hanem őszintén megmondják azt, amit amúgy is kár tagadni. A sok tévelygő persze felháborodhat a női princípiumok, szülés meg unokagyártás igazságtételén, de ez csak üres kekeckedés, a nő azért nő hogy szüljön természetesen, széles a csípője is, tessék csak megnézni, a természet is erre rendelte.

Persze megy megint a lárifárizás, meg a hiszti, hogy a nő dönthet a saját életéről, hogy mit és mit ne csináljon. Megy a karrierista duma, meg hogy az mégiscsak az ő teste stb stb. Nonszensz ez az egész, nem is értem, komolyan.

Nyilván nem azért nem vállal gyermeket a magyar nő, mert a ma az országban egy gyerek felnevelése olyan anyagi terhet ró az átlagemberre, amit az ő kis átlagfizetése nem vagy csak alig-alig fedez, nem is beszélve a lakásról, kocsiról, iskoláról, miegymásról. Nyilván nem azért nem örvendezteti meg a nő a nagyszülőket unokákkal, mert már ő sem biztos, hogy teljes családban nőtt fel, és lehet, hogy ő maga sem talál magának párt, akivel a közös jövőt el tudja képzelni, maga sem látja, hogy lesz a gyermekének szerető otthona, családja. Nem azért, mert túlhajszolt, mert nem érzi biztonságban magát, mert nem akar kiszolgáltatottá válni, mert fél a jövőtől, mert úgy érzi ha baj lesz nincs aki segítsen neki. Nyilván nem azért, mert a mai világban nőként is ezer meg ezer kihívással kell megbirkóznia az embernek a gyerekvállaláson túl is, mert az élet bonyolult, a jövő bizonytalan férfinek és nőnek egyaránt.

Ez kérem, mind csak üres kifogás.

Jól mondják, hogy itt a fejekben van a baj, érzem én is. Anyagi biztonság könyörgöm, meg lehet élni csak akarni kell, ha meg nem, majd úgyis lesz valahogy, nagyszüleink is megoldották, pedigakkormég milyen cudar világ is volt, emlékezzünk csak vissza, sokkal szarabb volt minden. Ráadásul most állítólag ha három gyereket lezavarsz tíz év alatt, kapsz mellé tízmillió forintot is. Vagy mégsem. Na de egy szó mint száz, az ilyen problémázás, garasoskodás nem szabadna, hogy A női princípium elé helyeződjön. Ha nem megy a lábra állás, akkor meg tartozni kell valahova, nem olyan nehéz ez sem, csak néhány kompromisszumot kell megkötni, hát istenem.

Mert mennyivel könnyebb is a fejekben rendet tenni, mint az országot élhetővé tenni, mint jövőt meg biztonságot teremteni. Végre valamit olcsón megúsznánk, erre itt problémáztok megint, nem is értem, komolyan minek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyaros.blog.hu/api/trackback/id/tr678182590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása