Spontán egypercesek egy kismagyar tollából.

Kis magyaros

Kis magyaros

Variációk a hétvégi szívásra

Aktuális gondolatok péntek este munkáról és miegymásról

2015. december 11. - verdikt

Meg kell mondjam, már érzem a zsigereimben a karácsony hangulatát, az év végi lazulás előszelét. Annyira, de annyira érzem, hogy kedvem is lenne ma este kocsiba vágódni, és mondjuk elindulni hétvégére a nagyvilágba, szórni a pénzt meg ilyenek. Mennék mondjuk Bécsbe vásárolni. Vagy inkább oda mégsem, ott azért csak-csak óvatosan kell lenni, mert ki nem gondol a nyugatra belopózó terrorra mostanság, ki ne félne egy kicsit ilyenkor Bécsbe menni. Tele van a hely ilyenkor potenciálisan veszélyes helyszínekkel, tömegek is vannak, minek akkor már őrlődni meg aggódni, menjünk ne menjünk, úgyse lesz semmi, de ha mégis akkor meg... Hagyjuk.ibiza.jpg

Inkább mennék Ibizára, pont nemrég láttam egy jó lokálvideót a neten egy csinos kis helyről. Tetszettek a nők, a fények, az arcok, tetszett minden, nagyon rendben volt az egész. Láthatóan jól érezheti ott magát az ember, még akkor is, ha most már kicsit hideg van ottan is, megnéztem, most éppen 12 fok. Tudjátok, szeszélyes idők ezek, könnyen meg lehet fázni ilyenkor télen már délen is, na persze csak ha nem vigyáz magára az ember, fel kell készülni bizony, szedni a vitamint, turbózni a szervezetet. Meg azért biztos ami biztos, kell vinni elég papírzsepit is, ki tudja miből van éppen hiány az ibizai vegyesben, mert ha pont a a zsepit felejted el, azt mindenki megfázik veled együtt, már ott is baj, beüt a krach. Murphy törvénye ez, épp csak megfúj egy kicsit a szél azt egyből bedagad az ember szeme, megered az orra, csak prüszkölsz össze-vissza, aztán milyen kínos már ha mások azt nézik ahogy szipogsz.

Na de mégsem megyek Ibizára, én a fogamat fogom szívni holnap, ugyanis ünnepi hangulat ide vagy oda, az áldott békés boldog stb. stb. karácsony mellett a GDP azért nem torpanhat meg, becses szombatunk is munkanap most december 12-én. Amúgy megértem tökre, mert a decemberi nagy pihenésben ki a franc fogja tolni az ország szekerét, he? Sok bunkó azt hiszi a szombat meg a karácsonyi pihenés az csak úgy jár, így egyszerre, hát még mit nem, felfordul az ember gyomra. Nézd meg pár évtizede még minden szombaton dolgoztak, vasárnap is dolgoztak, karácsonykor is dolgoztak, mindig dolgoztak, azt a pár szombati munkanapot az évben te is kibírod valahogy.

Na de elkalandoztam, szóval dolgozunk most szombaton is, végre, nagyon helyes, nehogy leálljon a gazdaság még így a hét meg az év végén. Valaki nagyon észnél volt, valaki gondolt a jövőre is, a jövőNKre is hál'istennek.

Te meg csakazértis hőbölöghetsz, de ne higgyed te se hogy a huszonnegyedike alanyi jogon jár, kis hülye, szívni kell hozzá neked is. Vagy mehetsz Ibizára is, de a klub férőhelye is véges tudod, úgyhogy szerintem te is a munkahelyen fogod inkább tölteni most a szombatot, mint ahogy én is. Vagy kiveszed szabadnapnak, ha elég ügyes vagy, mondjuk az ilyen ügyeskedőkböl is már rohadtul elegem van, csak a kiskapukat keresik, de ebbe most ne menjünk bele, csak felmegy a vérnyomásom megint. Maradjunk annyiban, én nem tudtam kivenni, de ha tudtam volna akkor is lettek volna elveim, de tényleg, nem úgy, mint a sok szombati szabadságos léhűtőnek, ezért tart ez az ország ott ahol.

Ha pedig velem együtt melózol holnap, akkor miközben majd égeted a szemed a monitor fényénél meg görnyedsz a szalagnál, hát vigasztaljon a tudat, hogy 12 szaros fok van Ibizán is, aki holnap esetleg mégis odamegy, biztos isten meg is fázik. Úgy is kell neki.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyaros.blog.hu/api/trackback/id/tr388158320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása